Autoritatea pentru Protecția Datelor din Suedia emite o amendă administrativă în valoare de 7.500.000 SEK împotriva Klarna Bank AB după ce o investigație a arătat că compania nu a respectat mai multe dintre regulile din GDPR.

 Autoritatea pentru Protecția Datelor din Suedia

Amenda: 7.500.000 SEK
Tara: SUEDIA
Autoritatea: Autoritatea pentru Protecția Datelor din Suedia

Autoritatea a examinat modul în care compania informează pe site-ul său despre modul în care prelucrează datele cu caracter personal în conformitate cu GDPR.

Klarna este o companie financiară care prelucrează date personale despre multe persoane și în multe moduri diferite. Este important ca informațiile pe care Klarna le furnizează despre modul în care compania prelucrează datele personale să fie corecte și cât mai complete posibil. Aici am observat neajunsuri, spune avocatul Hans Kärnlöf care a condus ancheta.

Pe parcursul investigației, Klarna a schimbat continuu informațiile furnizate cu privire la modul în care compania gestionează datele personale. Decizia IMY se referă la informațiile furnizate în primăvara anului 2020. În decizia sa, IMY precizează că Klarna nu a furnizat atunci informații cu privire la scopul în care și pe baza căruia temei juridice au fost prelucrate datele cu caracter personal într-unul dintre serviciile companiei. De asemenea, compania a furnizat informații incomplete și înșelătoare despre cine erau destinatarii diferitelor categorii de date cu caracter personal atunci când datele au fost partajate cu companiile suedeze și străine de informații despre credit.

De asemenea, Klarna nu a furnizat informații despre țările în care au fost transferate datele cu caracter personal din afara UE/SEE sau despre unde și cum ar putea persoanele fizice să obțină informații cu privire la garanțiile aplicate transferului către țări terțe. IMY notează, de asemenea, că societatea a furnizat informații incomplete despre drepturile persoanelor vizate, inclusiv dreptul de ștergere a datelor, dreptul la portabilitatea datelor și dreptul de a se opune modului în care sunt prelucrate datele personale.

IMY emite o amendă administrativă împotriva Klarnei în valoare de 7.500.000 SEK pentru deficiențele descoperite în timpul anchetei.

 

S.U.R.S.A www.imy.se          

https://www.imy.se/globalassets/dokument/beslut/2022/beslut-tillsyn-klarna.pdf

 

error: Conținutul este protejat !!